Александър Никс, изпълнителен директор на компанията Cambridge Analytica е бил уволнен, съобщиха

...
Александър Никс, изпълнителен директор на компанията Cambridge Analytica е бил уволнен, съобщиха
Коментари Харесай

Взеха главата на шефа на Cambridge Analytica след скандала с Фейсбук

Александър Никс, изпълнителен шеф на компанията Cambridge Analytica е бил уволнен, оповестиха международните осведомителни аценции. В малко изказване на компанията се споделя, че уволнението му е в отговор на записаните и излъчени негови скандални изявления, които не дават отговор на полезностите, които изповядва Cambridge Analytica.

Вече е избран и краткотрайно изпълняващ длъжността правоприемник на поста му, до момента в който ситуацията се стабилизира.
Това идва незабавно след абсурда с откраднатите данни за 50 милиона консуматори на Facebook.

Четете още: Подкупи, проститутки, изнудвания - по какъв начин британците се месят в избори по света и за какво Зукърбърг изгуби $6 милиарда за 1 ден от абсурда
Припомняме, че по-рано стана ясно, че е изискана з аповед за достъп до сървърите на компанията, ангажирана с президентската акция на Доналд Тръмп.

Четете още: Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз подпукаха „ Фейсбук” поради абсурда с персоналните данни

В понеделник английският ефирен канал " Channel 4 " сподели видео от скрита камера , на което е сниман шефът на компанията Александър Никс, в което той споделя по какъв начин екипът му може да дискредитира политици в полза на своите клиенти.
На въпрос на публицист, представящ се за евентуален клиент, за това до каква степен би стигнала компанията в търсене на компромат, Никс дава отговор " Ние вършим доста повече ".
Cambridge Analytica от своя страна твърди, че репортерът е показал невярн о наличието на записаните диалози.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР